|
Skoro już tu jestem, to zadam jeszcze takie ważne dla mnie (a pewnie i dla paru innych) pytanie:
Jaki sprzęt powinno się kupić? Chodzi mi nie o takie sprawy, jak lepsze czy nieco gorsze rękawice, tylko przede wszystkim o sprawy naprawdę życiowe - jak ochraniacze na... wiadomo co, jak butki zapaśnicze (bo widzę, że ich naprawdę potrzebuję). Może jeszcze ochraniacze na zęby przychodzą mi teraz do głowy.
Czyli chodzi o te sprawy - przede wszystkim w każdym razie - które mogą być albo beznadziejne i szkodzić bardziej niż pomagać, albo też super. Albo też mogą być wariacko drogie, lub, będąc podobnej jakości, o wiele tańsze.
Pamiętam, że kiedyś Michał mówił o ochraniaczach na jaja... Papa Shot? Jakoś chyba tak. Ale wtedy nie odczuwałem aż takiej potrzeby luksusów tego rodzaju (naiwnie wierząc, że te z hipermarketu też działają) i nie bardzo miałem forsę.
No a butki do zapasów wydawały mi się do niedawna nieco, jakby to rzec, fanaberią... Do czasu, kiedy sobie poharatałem stopy tak, że to naprawdę utrudnia sparringi i nie chce się goić.
A więc jakie:
1. ochraniacze na szczenę?
2. ochraniacze na jaja?
3. butki zapaśnicze?
4. ciężkie i dobrej jakości skakanki?
5. co tam jeszcze...
_________________ Pzdrwm triarius
|